pvpsunuculari.com
PVP Sunucuları› Forum ›Metin2 Lonca Simgesi Nasıl Yapılır?

Metin2 Pvp Serverler Rehber · Tartışma

Rehber Metin2 Lonca Simgesi Nasıl Yapılır?

15 görüntülenme· 0 yanıt· 1 katılımcı
⚔ Savaşçı
🌟
#58 · Konu Sahibi 08.09.2026 15:08
Metin2 Lonca Simgesi Nasıl Yapılır? 16x12 Piksel Adım Adım Rehber (2026)

Metin2'de kendi loncanıza özel bir kimlik kazandırmanın en etkili yolu, özgün bir lonca simgesi (logo) oluşturmaktır. Bu rehberde, hem oyunun teknik gereksinimlerine hem de pratik uygulamaya adım adım bakıyoruz.

Lonca Simgesi Yüklemeden Önce Bilmen Gerekenler

Loncanıza logo yükleyebilmeniz için öncelikle loncanızın en az 4. seviyeye ulaşmış olması gerekiyor. Bu şart sağlanmadan simge yükleme seçeneği aktif olmaz. Ayrıca teknik olarak resmin 16x12 piksel boyutunu geçmemesi ve dosyanın .tga formatında kaydedilmiş olması zorunludur — bu iki kural, oyunun orijinal altyapısından gelen sabit bir sınırlamadır ve hangi sunucuda oynarsanız oynayın değişmez.

Adım Adım Lonca Simgesi Yapımı

1. Görsel Editör Programı Seçin
Çoğu oyuncu bu iş için ücretsiz ve kullanımı kolay olan Paint.NET programını tercih ediyor. Photoshop gibi daha gelişmiş programlar da kullanılabilir ama Paint.NET, küçük piksel çalışmaları için yeterli ve öğrenmesi kolay.

2. Arka Planı Şeffaflaştırın
"Sihirli Değnek" (Magic Wand) aracıyla arka plana tıklayıp Delete tuşuna basarak arka planı şeffaf hale getirin. Simgenizin oyun içinde düzgün görünmesi için bu adım kritik önemde.

3. Yazı veya Şekil Ekleyin
Loncanızı temsil edecek bir harf, sembol ya da küçük bir şekil ekleyin. Renk ve font seçimini bu aşamada yapabilirsiniz. Sadece harflerle sınırlı kalmanıza gerek yok — basit geometrik şekiller de oldukça iyi sonuç verir.

4. Boyutlandırma İşlemi
Görselinizi tam olarak 16 piksel genişlik, 12 piksel yükseklik ölçüsüne getirin. "En boy oranını koru" seçeneğini kapatarak tam bu ölçüye zorlayın, aksi halde görsel bozulabilir.

5. TGA Formatına Dönüştürüp Kaydedin
Görseliniz hazır olduğunda dosyayı .tga formatında kaydedin. Eğer programınız doğrudan bu formatı desteklemiyorsa, ücretsiz "png to tga" veya "jpg to tga" dönüştürücü araçlarını kullanabilirsiniz.

6. Oyun İçinde Yükleyin
Metin2'ye giriş yapıp lonca menüsünden "Lonca Simgesi" sekmesine girin, dosyanızı seçip yükleyin ve güncelleyin. Loncanız artık kendi özgün simgesine sahip olacak.

Sık Yapılan Hatalar

Görseli 16x12'den büyük/küçük bırakmak (oyun kabul etmez)
.tga yerine .png/.jpg olarak kaydetmeyi unutmak
Arka planı şeffaflaştırmayı atlamak (simge kare/kutulu görünür)
Lonca seviyesi 4'e ulaşmadan yükleme denemek.

Youtube: www.youtube.com/watch?v=RtejACXiIG8
Giriş yapın ve bu konuya yanıt verin.